2022 Dünya Kupası Elemeleri Canlı İzle

Dünyanın en büyük orgazinasyonu olarak kabul eden Dünya Kupası, dünya üzerinde birçok ülkenin katılımı ile gerçekleşmektedir. Tarihte ilk Dünya Kupası organizasyonu, 1930 yılında dönemin Fifa Başkanı Julet Rimes tarafından düzenlenmiştir. İlk Dünya Kupası’nın sahibi ise rakibini final maçında rakibini mağlup eden Uruguay’dır. 1930 yılından itibaren her 4 yılda 1 kez organize edilen Dünya Kupası, büyüyen futbol endüstrisi ile oldukça popüler hale gelmiştir. 92 yıldır devam eden bu dev organizasyonun son ayağı olan 2022 Dünya Kupası hakkında ki bilgileri gelin birlikte inceleyelim.

2022 Dünya Kupası Elemeleri

2022 Dünya Kupası Elemeleri, turnuvaya direkt olarak katılım sağlayan ev sahibi Katar dışında 31 takımın belirlenmesi adına koordine edilmektedir. Elemerin play-off turunda yer alan A Milli Takımımız, yarı finalde Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Millerimiz, Portekiz’i elemeleri halinde Kuzey Mekadonya – İtalya müsabakasının galibi ile finalde karşı karşıya gelecek. Final müsabakasında kazanan taraf Katar’da düzenlenecek olan bu dev organizasyonu katılma hakkı elde edecek. 2022 Dünya Kupası Elemeleri play-off turunda tüm karşılaşmalar tek maç üzerinden oynanacak. Play-off’larda yarı final maçları 24 Mart, final maçları ise 29 Mart tarihinde gerçekleşecek. Katar ev sahipliğinde yapılacak 2022 Kupası ise 21 Kasım ile 18 Aralık 2022 tarihlerinde düzenlecek.

2022 Dünya Kupası Play-Off Eşleşmeleri

2022 dünya kupası play-off
A Yolu

Yarı finaller: İskoçya-Ukrayna, Galler-Avusturya

Final: Galler-Avusturya / İskoçya-Ukrayna

B Yolu

Yarı finaller: Rusya-Polonya, İsveç-Çekya

Final: Rusya-Polonya / İsveç-Çekya

C Yolu

Yarı finaller: İtalya-Kuzey Makedonya, Portekiz-Türkiye

Final: Portekiz-Türkiye / İtalya-Kuzey Makedonya

2022 Dünya Kupası Stadyumları

Ev sahipliği yaptığı organizasyonda farkındalık yaratmak isteyen Katar, stadyumlar arası seyahat sürelerini ve mesafelerini en aza indirgemeyi hedefliyor. Farklı iklim koşullarına uyum sağlayabileyecek 8 farklı stadyum bu dev organizasyon için hazırlanıyor. Bu stadlar arasında, 2022 Dünya Kupası çeyrek finaline kadar organizasyona ev sahipliği ypaacak Al Thumama Stadyumu ön plana çıkıyor. Diğer stadyumlar ise sırasıyla Al Janoub, Al Bayt, Ahmad Bin Ali, Education City, Stadyum 974, Khaliha ve Lusail Stadyumları olarak sıralanıyor.

2022 Dünya Kupası Hangi Kanalda?

A Millerimizin 24 Mart 2022 tarihinde Portekiz ile oynayacak olduğu play-off yarı final müsabakası TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak. 21 Kasım 2022’de başlayacak 2022 Dünya Kupası müsabakaları için ise net bir bilgi bulunmuyor; fakat daha önce ki dönemlerde olduğu gibi Türk izleyicilerin TRT 1 ekranlarında bu müsabakalara ulaşabilmesi ön görülüyor.

2022 Dünya Kupası Elemeleri Canlı İzle

A yolu, B yolu ve C yolu müsabakalarının tamamına kesintisiz ve yüksek görüntü kalitesinde ulaşmak için bedava canlı maç izle 724  sitesini ziyaret edebilirsiniz. Dünya üzerinde ki birçok spor dalı müsabakasına yayın açan bu site, canlı maç izle özelliğini ücretsiz olarak sunuyor. 2022 Dünya Kupası müsabakaları dışında, birçok popüler lig maçlarına da bedava canlı maç izle 724 sitesinde ulaşabilirsiniz. En popüler spor dalı olan futbol dışında; basketbol, masa tenisi, tenis, voleybol, hokey ve espor müsabakaları da hd ve kesintisiz yayınlar eşliğinde yer alıyor. Bedava canlı maç izle, canlı maç izle mobil, canlı maç izle şifresiz gibi aramalar yaparak zaman kaybetmeksizin; tüm canlı maç yayınlarına bu sitede erişebilirsiniz.

2022 Dünya Kupası Elemeleri Canlı İzle
Rate this post